Project Description

Long Covid

Maak een afspraak

Long Covid

Maak Een Afspraak

Long Covid

Heeft u COVID-19 meegemaakt? Zelfs voordat u positief testte, had u waarschijnlijk het gevoel dat er iets niet klopte. Kriebel in de keel, koorts, spierpijn, verlies van reuk en smaak en dat overweldigende algemene gevoel of u bent overreden. En waarom blijven sommige symptomen hardnekkig aanhouden?

Wat is long COVID?
De meeste mensen die Corona hebben meegemaakt (COVID-19) herstellen vaak al in een paar weken. Maar sommigen blijven specifieke symptomen voelen, zelfs nadat ze niet meer positief testen en zelfs nadat hun acute symptomen van COVID-19 waren verdwenen. Dus het feit dat iemand een milde versie van de ziekte had, vrijwaart hen niet van het “long Covid syndroom”. Het lijkt erop dat deze groep last heeft van aanhoudende symptomen van 3 tot 9 maanden of zelfs langer.

Symptomen van long COVID
Mensen die long COVID hebben, hebben vaak enkele van deze tekenen en symptomen die maar niet weg lijken te gaan. Dr Janet Diaz, hoofd klinische zorg bij de WHO, spreekt over symptomen en over de behandeling van langdurige COVID-patiënten:

De eerste drie symptomen op deze lijst worden het vaakst beschreven door de mensen die lijden aan langdurige COVID, maar de lijst stopt hier helaas niet.

vermoeidheid of spierzwakte
kortademigheid of moeite met ademhalen
cognitieve (geheugen, concentratie) stoornissen – “hersenmist”
slaapproblemen
depressie of angst
haaruitval
verlies van geur of smaak
hoesten
gewrichtspijn
pijn op de borst
spierpijn of hoofdpijn
snelle of bonzende hartslag
koorts
duizeligheid

Afbeeldingsbron: https://www.bmj.com/content/374/bmj.n1648 (2)

Hoe te herstellen van langdurige COVID?
Bruin schrijf voor de Lancet: “Mensen met langdurige COVID meldden dat ze zich wendden tot een breed scala aan vrij verkrijgbare medicijnen, remedies, supplementen, andere therapieën en veranderingen in het dieet om terugvallende en remitting-symptomen te beheersen. Individuen hebben aangegeven bereid te zijn om alles te proberen, omdat symptomen aanzienlijke effecten hebben op de kwaliteit van leven en werkvermogen.” Bron (3)

Hyperbare zuurstoftherapie blijkt een zeer effectieve methode te zijn om langdurig COVID te bestrijden. Uit onderzoek (4) uit 2021 blijkt dat HBOT een statistisch significante verbetering opleverde in:

vermoeidheid
globale cognitie
uitvoerende functie
aandacht
informatieverwerking
verbale functie

Long COVID veroorzaakt heel vaak hypoxie, neuro-inflammatie en vermindert neuroplasticiteit (het vermogen van de hersenen om zowel structuur als functie gedurende het hele leven aan te passen, te veranderen en aan te passen). Al deze symptomen kunnen met succes worden verminderd door hyperbare zuurstoftherapie, omdat we weten dat het de oxygenatie van het lichaam verhoogt, ontstekingen vermindert en zenuwcellen stimuleert.

Een team van onderzoekers, waaronder dr. Efrati, heeft het eerste casusrapport (5) gemaakt van een voorheen gezonde atletische persoon die leed aan een langdurig COVID-syndroom dat met succes werd behandeld met hyperbare zuurstoftherapie. Deze man leed aan langdurige COVID-symptomen, waaronder:

achteruitgang in geheugen
afname van multitasking-vaardigheden
weinig energie
moeite met ademhalen
achteruitgang in fysieke fitheid

Na hyperbare zuurstof behandelingen vertoonde de patiënt verbeteringen in cognitie en cardiopulmonale functie. Wat eens te meer bewijst dat hyperbare zuurstoftherapie resultaten laat zien en een groot potentieel heeft om problemen na de COVID-19-pandemie op te lossen. Er werd gezegd dat de wereld na COVID-19 nooit meer hetzelfde zal zijn. Maar met de hulp van HBOT zou de gezondheid en het welzijn van mensen weer naar het oude niveau toegebracht kunnen worden.

Bovengenoemd onderzoek is uitgevoerd in hyperbare kamers bij een druk van 2,0 ATA, wat alleen mogelijk is met professionele apparatuur die deze therapeutische effecten geeft.

Het is voor ons zeer bemoedigend om het resultaat te zien na 10 behandelingen.

KLIK OP DE VOLGENDE LINKS VOOR MEER INFORMATIE