Photobiomodulatie is een nieuwe potentiële behandeling voor hersenschuddingen / post comotioneel syndroom die wordt ontwikkeld door onderzoekers en clinici. De apparaten voor photobiomodulatie gebruiken light-emitting diodes (LED’s) om licht te leveren in de zichtbare rode en nabij-infrarode golflengten.


Net als bij HBOT biedt lichttherapie een aanzienlijk aanbod van:
Vitale ATP-energie met als belangrijkste verschil dat het licht gefocuseerd kan worden op het te behandelen weefsel. Licht bevat miljarden fotonen en deze fotonen zijn pakketjes van energie. Je hebt vast wel eens gehoord van: “Energie kan niet worden gecreëerd, alleen worden overgedragen.” Dit geldt voor de belangrijkste werkingsmechanismen van deze therapie. Fotonen van licht doordringen in het lichaam en hun energie wordt geabsorbeerd door fotoreceptoren. Een van deze is cytochroom C-oxidase, de laatste stap in een keten van reacties in de mitochondriën, waar voedselenergie wordt omgezet in cellulaire ATP-energie. Een tweede en nog groter waargenomen mechanisme van PBM is echter de productie van stikstofmonoxide in een gelokaliseerd gebied. Als lichtgolven en fotonenergie door de huid propageren, veroorzaken ze het vrijkomen van stikstofmonoxide, wat onmiddellijk een kettingreactie veroorzaakt . De bloedvaten van de microcirculatie verwijden of openen zich en zorgen voor een enorme toename van de lokale doorbloeding. Dit levert nog meer zuurstof en andere voedingsstoffen aan die het gebied binnenkomen. De infrarode golflengte zorgt voor het grootste deel van dit effect en meer apparaten gebruiken een combinatie van licht, met bijzondere aandacht voor infrarode golflengten, om het extra voordeel in gelokaliseerde circulatie te bieden. Klinisch is aangetoond dat PBM de wondgenezing verbetert, pijn en ontstekingen vermindert en geeft verbeterde lokale doorbloeding.

Neuro DuoDE SYNERGIE
Zoals je kunt zien, veroorzaken zowel PBM als HBOT een aanzienlijke stijging van de energie op celniveau. Wanneer echter beide toepassingen gelijktijdig worden toegepast, of in synergie, wordt het effect veel groter, met name op het gebied van hyperbare zuurstoftherapie. Tot nu toe konden de verhoogde zuurstofniveaus niet beïnvloed worden in een lokaal specifiek gebied, maar met de komst van de combinatie met PBM kunnen we in een lokaal gebied de effecten van HBOT vergroten. Zoals eerder opgemerkt, de infrarode golflengten die worden gebruikt in PBM zorgen voor een toename van de lokale circulatie. Tijdens of na een hyperbare zuurstof behandeling is het zuurstofgehalte in het bloed oververzadigd, en in combinatie met lichttherapie kunnen we aanzienlijk het zuurstofrijke bloed verhogen in de gebieden die we beter willen hebben in functie, prestatie, groei, herstel en regeneratie. Laat het lichaam doen wat het van nature weet en gewoon de extra ondersteuning bieden van natuur door de technologische vooruitgang. Echt, dit is de toekomst – terug naar de natuur. Er zijn talloze HBOT-klinieken over de hele wereld die getuige zijn van buitengewone resultaten. Het combineren van PBM en HBOT is echter een nieuw concept dat tot nu toe niet voor het publiek beschikbaar is gemaakt.

De wetenschap achter LED-lichttherapie voor traumatisch hersenletsel

Regulering van het Default Mode Network en andere hersennetwerken

Onderzoek heeft uitgewezen dat hersenschudding ervoor zorgt dat verschillende netwerken van de hersenen ontregeld raken, wat betekent dat hersengebieden niet synchroon lopen. Hersenschuddingen veroorzaken diffuus axonaal letsel dat “neurologische stoornissen veroorzaakt door het loskoppelen van hersennetwerken.” Onderzoekers gebruiken diffusie-MRI om structurele schade aan deze intrinsieke connectiviteitsnetwerken, veroorzaakt door hersenschudding, in kaart te brengen.

Een onderzoek uit 2019 wees uit dat één behandeling met de Vielight Neuro Gamma-headset hersengolven positief moduleerde. Lees over het Default Mode Network (DMN) en lichttherapie in het 2019-artikel over Vielight voor meer informatie.

Een onderzoek uit 2018 wees uit dat lichttherapie de hersenconnectiviteit en cognitie verbetert; de studie bespreekt het DMN.

Een van de vooraanstaande onderzoekers bespreekt de theorie dat lichttherapie kan helpen bij het reguleren van het DMN in dit artikel uit 2017, paragrafen 5.1, 5.2 en 5.3. In het artikel wordt haar onderzoek besproken, waarin hersenschuddingpatiënten die lichttherapie kregen significante positieve verbeteringen lieten zien in de cognitieve functie, verbeterde slaap, minder PTSS-symptomen en beter sociaal functioneren.

In een onderzoek uit 2012 werd gekeken naar patiënten met een sport gerelateerde hersenschudding. Terwijl de hersenschuddingpatiënten rustten, hadden ze een normale functie in het Default Mode Network. Maar toen de hersenschuddingpatiënten lichte aërobe activiteit deden, raakte hun Default Mode Network ontregeld.

Bijkomende positieve effecten van lichttherapie op het beschadigde brein

Laboratoriumstudies hebben aangetoond dat lichttherapie (met rood en nabij-infrarood licht (810nm) licht) de ATP (of energieproductie) in hypoxische cellen verhoogt. Hypoxische cellen zijn cellen die zuurstof missen als gevolg van letsel of ziekte.

Studies met mensen (in 2009, 2012, 2019 en 2019) hebben aangetoond dat lichttherapie de bloedvaten verwijdt (vasodilatatie), waardoor de bloedstroom in beperkte, specifieke gebieden in de hersenen toeneemt. Deze verhoogde bloedstroom houdt verband met een enzym in de mitochondriën (de ‘krachtcentrale’ van de cellen) die giftige stikstofmonoxide verwijdert als gevolg van verhoogde vaatverwijding.

We raden het artikel Wat is fotobiomodulatie aan voor technische uitleg over hoe deze therapie werkt. We stellen ook het artikel uit 2017 voor “Photobiomodulation voor traumatisch hersenletsel en beroerte” en het artikel uit 2016 “Shining light on the head: Photobiomodulation for brain disorder”, beide door Michael E. Hamblin.

Additioneel, onderzoekers bestuderen licht therapie for PTSS, Parkinson (zie ook Dr. John Mitrofanis’ zijn boek Running in the Light), Alzheimer en dementie.

Geauthoriseerd dealer

De Vielight is geen medisch apparaat, maar een niet-medisch photostimulatie-systeem voor professionele coaching en geavanceerde thuistraining ter verbetering van het geheugen en cognitieve prestaties, dat ook kan worden gebruikt voor onderzoek van de invloed van nabij-infrarood licht.

We hebben een restitutiebeleid van 80% dat van toepassing is gedurende 6 maanden vanaf de aankoopdatum als u niet tevreden bent met het Vielight-apparaat dat je hebt aangekocht. Dit geldt alleen voor directe aankopen bij The Oxygen Wellness Lab. Wij zijn een geautoriseerde wereldwijde Vielight-dealer. Terugbetalingen moeten worden aangevraagd via het verkooppunt.

Als u online winkelt buiten de Europese Unie, moet u rekening houden met extra kosten. Denk hierbij aan invoerrechten zoals belastingen en douanekosten, maar ook vergoedingen voor de pakketdienst. Veel online shoppers tellen deze kosten niet mee en zijn dan verrast als vermeende koopjes duurder zijn dan verwacht.

Op onze producten zit ook 12 maanden garantie.

Houd er rekening mee dat intranasale applicators die als afzonderlijke items zijn gekocht, onder deze regelingen vallen.

Houd er rekening mee dat we geen Vielight-apparaten ondersteunen die worden verkocht op Amazon, eBay en andere vergelijkbare online marktplaatsen. Deze apparaten kunnen zijn gestolen of nagemaakt.

Pas op voor namaak/imitatie Vielight-apparaten die online worden verkocht, ze zijn illegaal. Originele Vielight-apparaten zijn voorzien van het “Vielight”-logo. Als u niet zeker weet of een apparaat origineel is of van een geautoriseerde bron, neem dan contact met ons op.

Verkoop en Verhuur

Bij ons kunt u die Vielight produkten kopen en huren. Informeer naar de mogelijkheden! info@theoxygenwellnesslab.nl

Vielight Neuro DUO 2399 ,– Excl BTW en verzendkosten (prijswijzigingen voorbehouden)

Huur(koop) = 450 Eur incl BTW / 6 weken
Extra week, 75 Eur incl, na 39 weken huren bent u eigenaar van het huur apparaat.
Wanneer u over wilt gaan tot aankoop van het apparaat na een bepaalde huurperiode worden de huurkosten van de (volledige) nieuwprijs afgetrokken.